Čas hladnih zvezd

Čas hladnih zvezd - Marjan Kolar | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

Marjan Kolar
Čas hladnih zvezd.pdf
2880675019321

Kdaj ste si nazadnje vzeli čas in zgolj strmeli v z zvezdami opremljen nočni svod in razmišljali o sebi, svojih bližnjih, prihodnosti, ali pa zgolj občudovali neskončno lepoto narave ali iskali ozvezdje Malega medveda? Včasih so bile predvsem ustnice, nos ali oči tisti del obraza, ki so si ga želele uporabnice lepotne kirurgije spremeniti v stilu določenih zvezd, v zadnjem času pa se osrednje hollywoodske in druge svetovno bolj ali manj znane lepotice vse bolj navdušujejo nad novimi, poudarjenimi ličnicami. Nekatere, ki jim jih ni dala narava, si jih »polnijo« s pomočjo lepotne kirurgije. Čas hladnih zvezd.

Znanstveniki so namreč identificirali morebiti najhladnejše ostanke zvezde, ki počasi umira. Njeno telo je tako hladno, da se je njen ogljik kristaliziral in posledično ustvaril diamant v velikosti Zemlje. Okoli hladnejših zvezd prav tako krožijo planeti, ki so podobni Zemlji.