Brechtova ljubica

Brechtova ljubica - Jacques-Pierre Amette | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jacques-Pierre Amette
DIMENZIJA
8,73 MB
IME DATOTEKE
Brechtova ljubica.pdf
ISBN
5416388760407

OPIS

Po koncu druge svetovne vojne se Bertolt Brecht po petnajstih letih pregnanstva vrne v Vzhodni Berlin, njegov prihod pa povzroči precejšnje vznemirjenje. Njegovo vrnitev še najbolj občuti gledališki svet, saj si Brecht da duška s svojo gledališko skupino, ki je visoko cenjena tako doma kot v tujini. Pozorni so tudi člani tajne policije, ki si nestrpno prizadevajo, da bi odkrili, kako velike so Brechtove simpatije do komunizma. Rekrutirajo Mario Eich, mlado igralko; obljubijo ji mesto v gledališki skupini, v zameno pa mora vohuniti za Brechtom. Toda Marijina prisotnost na dramatika tako močno vpliva, da se spreminjajo celo njegova dela. Marijina poročila o Brechtu so skoraj povsem neuporabna – Amette prikaže neplodnost in nesmiselnost dela, ki grobo vdre v intimno življenje dramatika. Bolj kot razkrivanje skrivnosti ga zanimajo odnosi in medosebna dinamika.Brechtova ljubica je zgodba o ljubezni in vohunstvu, o političnem propadu, o upanju in razočaranju ter hkrati subtilen portret enega največjih dramatikov 20. stoletja. Briljantna evokacija komunističnih dni iz obdobja razdeljene Nemčije ponuja fascinanten vpogled v gledališki in politični svet povojne Vzhodne Nemčije.JACQUES-PIERRE AMETTE se je rodil leta 1943 v Normandiji. Že njegov prvi roman je doživel velik uspeh, njegova dela so bila pogosto nagrajena. Doslej je objavil 16 romanov (Les Deux Léopards je leta 1997 dobil Prix Contre-Point), napisal več kratkih zgodb (za Confessions d’un enfant gâté je leta 1986 dobil Prix Roger-Nimier), scenarijev, dramskih in radijskih iger. Je dopisnik časopisa New York Times in novinar več francoskih časopisov. Roman Brechtova ljubica je bil leta 2003 nagrajen s prestižno Prix Goncourt

dostopna samo za brezstični prevzem naročenega gradiva. Gradivo lahko naročite po preko spletnega obrazca: BRECHTOVA LJUBICA Jacques - Pierre Amette 194 strani, trda vezava, 23 cm, Učila 2008, knjiga je kot II Brechtova ljubica (Jacques-Pierre Amette) Brechtova ljubica (Jacques-Pierre Amette) 22-4-2020 Goncourtova nagrada za začetnike.

stoletja. Briljantna evokacija komunističnih dni iz obdobja razdeljene Nemčije ponuja fascinanten vpogled v gledališki in politični svet povojne Vzhodne Nemčije. Brechtova ljubica; La maîtresse de Brecht Brechtova ljubica.

POVEZANE KNJIGE