Otroci s Petrička

Otroci s Petrička - Ivan Ott | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Ott
DIMENZIJA
8,61 MB
IME DATOTEKE
Otroci s Petrička.pdf
ISBN
3630154437260

OPIS

Lanski razplet Festivala slovenskega filma je bil nekoliko presenetljiv, saj je nagrado za najboljši film dobil celovečerni dokumentarec Otroci s Petrička v režiji Mirana Zupaniča. Pretresljiva filmska izpoved intervjuvancev, ki so jim povojni poboji iztrgali starše in jih v otroškem taborišču za vedno odtrgali od otroštva, je spela Slovenijo z že nekaj časa aktualnim družbeno angažiranim svetovnim filmskim tokom in s svojo silovitostjo pokazala, da bi si v maniri mnogih evropskih filmov o bolečih ranah ­polpretekle zgodovine lahko ­zaslužila tudi igrani celovečerni format. Skupaj s filmskim DVD-jem je sedaj po sedemnajstih letih ponovno izšel tudi avtobiografsko dokumentarni roman Ivana Otta, ki je bil pod naslovom Ukradeno otroštvo tudi podlaga za sam film. Eden najbolj presunljivih multimedijskih paketov zadnjega časa.

Razumljivo, saj so v ospredje spet postavljene zgodbe zapuščenih otrok: onih, ki so jih aleksandrinke pustile v domovini, in njihovih varovancev v Egiptu, ki lastnih staršev pravzaprav niso poznali. V Mestnem kinu Metropol sta bili na ogled posebni projekciji dokumentarnega filma Otroci s Petrička, ki ji je prisostvoval tudi del ekipe. Film je na desetem portoroškem festivalu slovenskega filma poleg vesne za najboljši film prejel še vesni za glasbo, ki jo je prispevala Bojana Šaljić ... Najboljši film 10.

Na Festivalu slovenskega filma v Portorožu 2007 je prejel ... Otroci s Petrička . V dvorani Verskega središča Sydney, 313 Merrylands Road Merrylands NSW 2160 Phone 02 9637 7147 bo 26.

POVEZANE KNJIGE