Majhna možnost

Majhna možnost - Marjolijn Hof | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marjolijn Hof
DIMENZIJA
9,82 MB
IME DATOTEKE
Majhna možnost.pdf
ISBN
8282635011590

OPIS

Kikin oče je zdravnik, ki pomaga na vojnih območjih. Kika je zaskrbljena, saj se očetu zaradi dela, ki ga opravlja, lahko zgodi kakšna nesreča ali ga celo ustrelijo. Mama jo tolaži, da je možnost za kaj takega zelo majhna. Kljub temu želi Kika to možnost dodatno zmanjšati. Pozna enega otroka z mrtvim očetom in enega s poginulo miško. In enega s poginulim psičkom. Manjšo možnost bi tako predstavljal otrok s poginulo miško, poginulim psičkom in z mrtvim očetom. Kika potrebuje miško ...Marjolijn Hof se je rodila leta 1956 v Amsterdamu. Njen oče je bil psiholog, umetnik in zbiralec umetniških predmetov. Že v rani mladosti je zelo rada risala in pisala knjige – prvo gledališko igro je napisala v osnovni šoli. Študirala je knjižničarstvo in kasneje obiskovala šolo kreativnega pisanja. Skoraj dvajset let je delala kot knjižničarka, leta 1999 pa se je povsem posvetila pisanju. Piše pesmi za odrasle in zgodbe za otroke.Delo je prejelo tako nagrado Gouden Griffel (najpomembnejšo nizozemsko nagrado za mladinsko literaturo) za najboljšo nizozemsko knjigo leta 2007, namenjeno mlajšim od dvanajst let, kot obe nagradi Golden Owl 2007 – tisto, ki jo najboljši nizozemski mladinski knjigi podelijo knjigotržci, in tisto, ki jo za najboljšo v tekočem letu zberejo mladi bralci.

Ko razmišlja, kako to možnost še zmanjšati, se spomni načela verjetnosti: pozna enega otroka z mrtvim očetom in enega, ki mu je poginila miška. Kikin oče je zdravnik, ki pomaga na vojnih območjih. Kika je zaskrbljena, saj se očetu ...

MAJHNA možnost za okužbo : igranje tenisa, badmintona, golfa ali drugih športov, kjer je mogoče ohranjati razdaljo in razkuževati površine, ki se jih dotikamo, nakupovanje v trgovinah, če nosimo masko, se izogibamo gneči in ... PRIPOROČILNI SEZNAM KNJIG ZA BRALNO ZNAČKO 2019/2020. Učenec naj prebere 3 knjige in se nauči 3 pesmice.

POVEZANE KNJIGE