V viharju soške

V viharju soške - Andrej Zlobec | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Zlobec
DIMENZIJA
10,51 MB
IME DATOTEKE
V viharju soške.pdf
ISBN
8400291813258

OPIS

250 kilometrov dolga pohodniška pot, ki jo je delno mogoče tudi prekolesariti, do posameznih lokacij pa se pripeljati tudi z avtomobilom ali avtobusom, je zelo zanimiva ... http://www.mklj.si/images/dokumenti/ljubljanske_zgodbe/kulturna-dediscina/ljubljana%20v%20casu%20prve%20svetovne%20vojne.pdf LJUDJE V VIHARJU, Arnošt Adamič, 1940, povest o koncu vojne je vezana v trde platnice in ima 96 strani + ilustracije, ki jih je izvršil Božidar Jakac - 10 eur 13. PLANINA SMRTI, Josip Jeras, 1938, vezava v karton, 94 strani + ilustracije Mirko Šubic, opisuje pa spomine na dobrovoljca na srbski umik čez Albanijo leta 1915 + zemljevid - 15 ... Zaradi najhujšega peščenega viharja v zadnjih desetletjih so bila namreč v sredo zaprta vsa gradbišča v tem mestu, v letalskem prometu pa je prihajalo do velikih zamud.

Močan veter s sunki več kot 100 kilometrov na uro, nevihte in udari strel so uničili več vasi, mnoge ljudi pustili brez strehe nad glavo in jih ranili. Največ žrtev peščenega viharja, 16, je bilo v zvezni državi na severu Indije Utar Pradeš, kjer ... 8.

POVEZANE KNJIGE