Praznina

Praznina - Carmen Laforet | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Carmen Laforet
DIMENZIJA
8,53 MB
IME DATOTEKE
Praznina.pdf
ISBN
3202153744190

OPIS

Andrea, mlado špansko dekle brez staršev, pride v Barcelono k svojim sorodnikom po materini strani, da bi pri njih stanovala, ko bo obiskovala fakulteto. Hrepenečo osemnajstletnico, polno pričakovanj in željno utripa velemesta, pa na Ulici Aribau namesto barvitega joie de vivre pričaka zadušljiva atmosfera temačnega stanovanja, v katerem kar mrgoli nenavadnih oseb z bizarnimi nagnjenji, duševnimi motnjami, demoničnimi obrazi in nenavadnimi medsebojnimi povezavami. Vanje se mimogrede zaprede tudi Andrea, ki skozi adolescentno iskanje identitete išče odgovore na temeljna eksistencialna vprašanja.Praznina je eno najpomembnejših del povojne španske literature, za katero je pisateljica dobila nagrado nadal, eno najpomembnejših španskih literarnih nagradOstra in neprizanesljiva kritika nemoralne in nizkotne španske družbe po koncu državljanske vojne.Roman je prvič izšel leta 1944, od takrat je bil velikokrat ponatisnjen in preveden v številne jezike.CARMEN LAFORET (1921–2004) je bila ena najpomembnejših in najbolj prepoznavnih španskih pisateljic, ki je po državljanski vojni s svojimi kontroverznimi, v eksistencialistični fi lozofi ji oplajajočimi se romani znova obudila špansko književnost. Pisala je kratke zgodbe, romane in drame, slavna pa postala že s svojim prvencem Praznina.

Nato pa odkrije, da je okužena z virusom HIV. Creosotom, ki sedi za istim stolom, na mestu razbohotenega drobovja in tolšče zeva praznina in bije njegovo srce, strežaj pa mu prinese račun. Nemški impresionist in eden od tvorcev münchenske secesije Hans Olde je med junijem in avgustom 1899 posnel in razvil niz fotografskih portretov z naslovom Bolani Nietzsche ( Der kranke Nietzsche ). Praznina zahteva samozavest, in morda imamo ravno zato s prazninami pri nas še posebno velike težave. Praznina spomina 1 Študentska kritika|Barbara Zemljič: PRAZNINA SPOMINA.

ne zadane več v živo meso, ne, ni bilo od nekdaj tako, tako je zdej, v tem fašizmu, ki gradimo čisto mimo Človeka, pozabljajoč na njegovo bolečino, zdej me pa mirno zbrišite. iz svoje hišice, ker sem rekel to ... Dolg opis.

POVEZANE KNJIGE