Modri čevlji in sreča

Modri čevlji in sreča - Alexander McCall Smith | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alexander McCall Smith
DIMENZIJA
12,51 MB
IME DATOTEKE
Modri čevlji in sreča.pdf
ISBN
2487500192152

OPIS

Ko si ravno prav star, tako kot je bila ma Ramotswe, in ko si že videl nekaj življenja, kot ga ma Ramotswe zagotovo je, potem nekatere stvari kratko malo veš. In ena od stvari, dobro znanih ma Ramotswe, ustanoviteljici Prve damske detektivske agencije (edine damske detektivske agencije v Bocvani), je bilo dejstvo, da sta v življenju dve vrsti težav. Glede prvih, ki so najhujše, lahko narediš bore malo, razen da upaš, seveda. To so težave, povezane z zemljo, s polji, ki so preveč kamnita, s prstjo, ki jo odnaša veter, ali s kraji, kjer poljščine ne uspevajo zaradi neke bolezni, ki preži v sami zemlji. A bolj grozeča kot kar koli drugega je težava s sušo. V Bocvani je to znan občutek, pričakovanje dežja, ki pogosto sploh ne pride ali pride prepozno, da bi rešil posevke. In potem se zemlja, razdejana in izmučena, suši in poka pod neusmiljenim soncem in zdi se, da jo lahko prebudi samo še čudež. Ampak čudež navsezadnje pride, tako kot vedno, in pokrajina se ob poljubu dežja v nekaj urah spremeni iz rjave v zeleno.

O vsem sta se pogovarjala. Ničesar nista skrivala drug pred drugim.

Ko sem bila na krajših počitnicah sem vsak večer v mislih preletela, kar se je dogajalo čez dan in zapisala vsa lepa srečanja, ki so se mi zgodila. Modri čevlji in sreča »Ljudem s tradicionalno postavo drugi venomer govorijo, naj jedo manj. Njihovo življenje je pogosto polno nadlog.

POVEZANE KNJIGE