Jastrebov let

Jastrebov let - Žiga X. Gombač | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Žiga X. Gombač
DIMENZIJA
4,63 MB
IME DATOTEKE
Jastrebov let.pdf
ISBN
2191882724473

OPIS

Mladinski roman Jastrebov let je knjižni prvenec mladega pisatelja Žige X. Gombača (sicer pa veliko objavlja v mladinskem revijalnem tisku). Roman je izšel v novi zbirki, imenovani Kompanjoni.V ospredje dela je postavljen šestošolec Lin, ki ga odlikujejo odločnost, pogum, čut za pravičnost in preudarnost. Začetek dogajanja je postavljen v zadnji dan šole, ko Lin izve, da s starši odhaja v odmaknjeno vasico Beli na jadranskem otoku Cresu. Njegovi najboljši prijatelji (imenujejo se Kompanjoni) odhajajo drugam, zato Lin z nejevoljo sprejme odločitev staršev.A ko se malce pozanima o kraju, kamor odhaja, izve, da ga morda čakajo prav prijetni dnevi. Še posebej ga privlačijo beloglavi jastrebi, ki gnezdijo v strmih stenah nad Belijem. Žal so zelo ogroženi in med drugim jih ogrožajo tudi tihotapci z živalmi.Začetnim mirnim počitniškim dnevom sledi vrsta dogodkov, ki vodijo v divjo in nevarno dogodivščino, v kateri mora Lin zbrati ves pogum, da iz krempljev nevarne kriminalne družbe reši jastrebe in sebe.

Fantje vse bolj nestrpno pričakujejo poletne počitnice, ki so tik pred vrati, ko Lina, ki ima sicer res super starša, slednja ... Založnik o knjigi. Mladinski roman Jastrebov let je knjižni prvenec mladega pisatelja Žige X.

ura (14.30-15.15) DŠP Športna ... V romanu Jastrebov let ima glavno vlogo šestošolec Lin. Starši mu povedo, da bodo poletje preživeli na otoku Cres.

POVEZANE KNJIGE