Z vsako pesmijo me je manj

Z vsako pesmijo me je manj - Marko Pavček | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marko Pavček
DIMENZIJA
12,97 MB
IME DATOTEKE
Z vsako pesmijo me je manj.pdf
ISBN
3785128431261

OPIS

V drobni knjižici je izbor pesmi iz zapuščine mladega obetajočega avtorja Marka Pavčka (1958–1979), ki je veliko prezgodaj sklenil svojo življenjsko in pesniško pot. Ob petdesetletnici njegovega rojstva je izšel že tretji natis teh pesmi, kar priča o dejstvu, da njegovo kratko, a intenzivno pesniško izražanje še vedno močno živi med mladimi in odraslimi bralci. Njegovi stihi so prečiščeni, kratki, drobni, skoraj odsekani, pesniška zarja pa se razteza od frfotajočih ljubezenskih akordov prek mladostnih hrepenenj pa vse do samouničujočih in težkih črnih oblakov, ki so zakrivali njegovo mlado nebo.

Goodreads members who liked Z vsako pesmijo me je manj also lik... Marko Pavček, pesnik po bogu, ki pa ni vzdržal teže življenja, je pisal liriko z motivi ljubezni in pesniškega ustvarjanja. Pesniške zbirke ni dočakal, ampak je pod naslovom Z vsako pesmijo me je manj izšla šele dve leti po njegovi smrti.Nekaj pesmi iz nje, boste slišali v oddaji Literarni nokturno. Življenjepis.

Kontakt: [email protected] Z vsako pesmijo me je manj: [Pesmi] | Библиотека иностранной литературы. Место издания: Ljubljana: Издательство: Državna založba Slovenije Z vsako pesmijo me je manj.

POVEZANE KNJIGE