Mala nebesa

Mala nebesa - Kajetan Kovič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Kajetan Kovič
DIMENZIJA
10,83 MB
IME DATOTEKE
Mala nebesa.pdf
ISBN
6047947125954

OPIS

Po zajetnem romanu Pot v Trento Kovič še vedno raziskuje zgodbe svojega rodu, s tem pa svoje korenine in svojo človeško identiteto. Mala nebesa je klasično izpisana okvirna novela o deloma resnični, deloma izmišljeni usodi Matije, avtorjevega pradeda po materini strani, ki se je s sinom izselil v Brazilijo, se sprva zaposlil v gradbeništvu, s pridnostjo in poslovno iznajdljivostjo pa kmalu ustanovil lastno podjetje. Po tragični sinovi smrti se je odselil v drug kraj in kot Matea Menada začel novo življenje. Novela se spremeni v literaturo, se pravi v fikcijo, prav z uprizoritvijo tega novega življenja, na koncu pa se spet povrne v dokumentarično stvarnost pisateljevega razkrivanja pradedove usode. Zaradi take kompozicije učinkujejo Mala nebesa inovativno in sveže, zaradi nostalgičnega tona oživljene preteklosti pa močno delujejo tudi na bralčevo emocionalno doživljanje.

Pa čeprav mala in čeprav pod Pohorjem. Ko sva s fotografom pretekli teden obiskala Nebesa, Benetk sicer nisva ugledala, a razgled je bil kljub temu fascinanten. Vršaci, do koder seže oko, pod hišo pa čreda damjakov in jelenov, ki jih bližnja soseda Ivo in Toni gojita za trg.

It is an architectural challenge ennobling this beautiful location and enabling the functional self-sufficiency of ... Knjigarna - spletna knjigarna Doria nudi knjige, ilustracije, slike, in darilni program > Obračamo liste, odkrivamo nove strani in svetove ... beremo knjige! Še večje razburjenje pa je leta 2000 povzročila igralka Jessica Biel, ki je v seriji Sedma nebesa (7th Heaven) upodobila Mackenzijino starejšo sestro Mary Camden.

POVEZANE KNJIGE