Tri pesnitve

Tri pesnitve - Andrej Brvar | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Brvar
DIMENZIJA
6,56 MB
IME DATOTEKE
Tri pesnitve.pdf
ISBN
1758922186041

OPIS

Gre za tri pesnitve (Mala odiseja, Domača naloga in Zimska romance), ki so že izšle leta 1988 pri založbi Partizanska knjiga in jih je takrat ilustriral Zmago Jeraj. Ustvarjalce sta leta 1989 za Malo odisejo, v bistvu pa za triologijo v celoti, prejela Kajuhovo nagrado založbe Borec.Gre za izjemno estetsko dognanost vseh treh pesnitev, zaradi česar so revijalne in časopisne kritike še posebej poudarjale njihovo univerzalnost oz. zanimivost tudi za odrasle, celo literarno zahtevnejše bralce. Vse tri pesnitve so zapisane v prvoosebni obliki in v dramatičnem sedanjiku, pogosto se v njih pojavlja notranji monolog, ki premore zelo širok, čustveno nabit razpon, pogosto mehčan z igrivim humorjem. Po njih so bili posneti tudi filmi za mladino.

Študentsko založbo Litera sta ustanovila ŠOUM in ŠKD ŠOUM novembra 2001 z namenom osvežiti slovenski in mednarodni založniški prostor, kar Literi uspeva s številnimi izdajami kvalitetne izvirne in prevodne ... Od admin : Grob kopljejo, de zadnji mrlič bo vanjga dján; obraz bledga mladenča prikaže se na dan. Kopači ostrmijo, de 'z ust njih sape ni, manj vstrášeni pogrebci vanj vpirajo oči. Pri Mladinski knjigi so v zbirki Kondor, ki letos slavi 65 let obstoja, so izšle tri novosti: antologija najkrajše slovenske pripovedi Na balkon visoke hiše, nov prevod pesnitve Pesem o sebi Walta Whitmana in Tri novele Hermana Melvilla.

2011 je Brvar uredil prvo antologijo slovenskih pesmi v prozi z naslovom Brez verzov, brez rim in z njo širše utemeljil svojo poetiko. Pesnik je zdaj tematsko ... Pri Mladinski knjigi je pred kratkim izšla pesniška zbirka Zastali čas Saše Pavček.

POVEZANE KNJIGE