Razpad

Razpad - Chinua Achebe | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

Chinua Achebe
Razpad.pdf

Pari se namreč vse bolj pogosto odločajo da svojega skupnega življenja ne obeležijo s poroko. Konec Jugoslavije Ko je partijska diktatura, ki je desetletja zatirala sredobežne sile v zvezni državi, ošibila, ko so mednacionalne napetosti postajale vse hujše in ko tudi tujina ni mogla z zunanjo prisilo ohraniti Jugoslavije (na vzhodu je bila komunistična Sovjetska zveza zaradi notranjih težav prešibka, zahodne države pa so sicer ... Razpad nestabilnih jeder je povsem naključnen pojav, zato je nemogoče napovedati, kdaj bo atom v upadanju. Vendar pa je enako verjetno, da se upadanja dogajajo v vsakem trenutku.

Kaj pomeni to opozorilo? Pri razpadu gama se jedro atoma ne spremeni. Ali EU res grozi razpad? Medtem ko v Združenem kraljestvu šele zdaj zares preračunavajo, koliko jih bo stala odločitev, da se poslovijo od evropske družine, se ob vsakih nacionalnih volitvah na stari celini vedno znova pojavijo ugibanja, kdo bo naslednji pobral šila in kopita oziroma ali ni morda sama Evropska unija tik pred razpadom. Članki z oznako razpad. prvi mesec samo 1 eur.