Kako je Ali Baba našel 40 razbojnikov

Kako je Ali Baba našel 40 razbojnikov - Angelika Theis | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Angelika Theis
DIMENZIJA
10,84 MB
IME DATOTEKE
Kako je Ali Baba našel 40 razbojnikov.pdf
ISBN
9948843318085

OPIS

Dovolite, da vam predstavimo to zelo staro, čudovito in neverjetno zgodbo - Ali Baba in štirideset razbojnikov. Ne, ni napaka v naslovu, ampak odraz aktualnih dogodkov in razmer na svetovnih kapitalskih trgih, ki jih bomo za voljo lažjega branja ponazorili z nekaterimi dobro znanimi junaki iz fiktivnega sveta. Starejši bralci naše rubrike zagotovo še pomnijo klasično filmsko uspešnico iz leta 1954 s Fernandelom v vlogi glavnega junaka, v spominu pa so ostale najmanj njegove grimase in širok ... FESTIVAL BOBRI 2011- Prevod: Ivana Jurković; Ali Baba in štirideset razbojnikov, produkcija: Mini teater Ljubljana. Učenci preberejo 3 knjige po lastnem izboru in za vsako prebrano knjigo naredijo plakat na risalni list, na katerem mora biti zapisano: - naslov knjige, avtor, ilustrator - kaj ti je bilo všeč in zakaj - naštej glavne junake, ki nastopajo v zgodbi - opiši glavnega junaka - opiši najbolj zanimiv dogodek iz knjige ali napiši obnovo ... Theis, Angelika: Kako je Ali Baba našel 40 razbojnikov .

Šele veliko pozneje so se začeli resnejši prevodi iz arabščine in perzijščine. Če vzamemo, da je (korona)virus nadomestilo za okupatorja iz druge svetovne vojne, potem #antijanša tabor ravna kot takratna kolaboracija, #janšauberalles tabor pa kot takratna Komunistična partija. (ilustracija iz pravljice - Kako je Alibaba našel 40 razbojnikov, je simbolična) Če vzamemo, da je (korona)virus nadomestilo za okupatorja iz druge svetovne vojne, potem #antijanša tabor ravna kot takratna kolaboracija, #janšauberalles tabor pa kot takratna Komunistična partija.

POVEZANE KNJIGE