O lepoti

O lepoti - Zadie Smith | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zadie Smith
DIMENZIJA
6,30 MB
IME DATOTEKE
O lepoti.pdf
ISBN
3338975986634

OPIS

Howard Belsey, v Ameriko preseljeni Anglež, je liberalen univerzitetni profesor umetnostne zgodovine in velik preučevalec Rembrandta. Pa tudi oče treh otrok, mož nekoliko manj izobražene in temnopolte Kiki in človek, ki ga muči kriza srednjih let. Otopelost njegove vsakdanjosti razburka prihod gostujočega profesorja Montaguea Kippsa in njegove družine. Kipps je konzervativen torijec in umetnostni zgodovinar, ki se po čudnem naključju prav tako ukvarja s preučevanjem Rembrandta. Konflikt se zdi neizogiben …Roman, s katerim je Zadie Smith znova dokazala, da sodi med najboljše romanopisce nove pisateljske generacije.Pisateljica je za roman prejela nagrado Orange, bila nominirana za bookerjevo nagrado, preveden pa je v več kot 20 jezikov.Roman razkriva napetosti med protagonisti zaradi različne rasne in religiozne pripadnosti ter politične, ideološke in spolne usmeritve ter se sprašuje, v kolikšni meri pripadnost določeni skupini determinira posameznika.ZADIE SMITH je britanska pisateljica jamajškega porekla, ki se je na zemljevid svetovne literature vpisala s prvencem Beli zobje. Zanj je prejela številne nagrade ter si prislužila naziv protagonistke mlade pisateljske generacije.

Godina: Reži. O lepoti življenja govorimo, ko sploh ne pomislimo na leta. Iz kratkega prispevka razberemo kakšen čudovit dosežek je starost, le predsodke umaknimo na stran. Če želite, da vas obveščamo o predavanjih, delavnicah, novostih na spletnih straneh, vas vabimo, da se prijavite na E-novice Šole čustvene inteligence .

preberi več zakaj vaŠa koŽa ni sijoČa in kako to spremeniti? Čudovita moČ kislinskih pilingov za vidno lepŠo polt. nasveti strokovnjakinje za Čisto, napeto in mladostno koŽo.

POVEZANE KNJIGE