Vodnik

Vodnik - R. K. Narayan | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
R. K. Narayan
DIMENZIJA
5,42 MB
IME DATOTEKE
Vodnik.pdf
ISBN
7222985333594

OPIS

Narayan je največji klasik indijske književnosti, pisane v angleščini. Roman Vodnik se začne lahkotno, nadaljuje pa precej bolj usodno. Po hinduistični filozofiji spoznanje resnice pride po obdobju iluzije in prav to se zgodi junaku romana, ki se zaljubi v poročeno žensko in si s tem močno zaplete življenje. Po nenavadnih preobratih pridemo do hinduističnega verovanja, da razumevanje nastopi šele po izteku poželenja in da v trenutku, ko se zdi vse izgubljeno, človeka čaka prehod na novo raven bivanja.

Janez Sršen, Jezik naš vsakdanji, 1998) dajejo prednost obliki vodnik za oba pomena, saj recimo izpit, ki ga mora opraviti vodnik (v SP 2001 vodič), ni vodiški ali kaj podobnega, ampak vodniški. Aleksandra Bizjak Končar (april 2014) pvc vodnik eurocable at-n05vv-u 3g1.5 100m ( ym-j 3x1.5 100m ) 45,95 ... Gorski vodnik je oseba, ki trajno ali občasno pridobitno opravlja eno ali več spodaj navedenih dejavnosti in je vpisana v imenik aktivnih gorskih vodnikov: vodenje oseb v gorskem svetu po poteh in v brezpotju, vodenje oseb na turnih smukih, vodenje oseb na plezalnih vzponih, vodenje oseb na ledeniških turah, strokovni pouk iz gorništva. Velika izbira kablov in vodnikov ter druge opreme, za opravljanje elektroinštalacijskih del, na enem mestu.

Pomemben je tudi za razvoj slovenske proze. Prevajal in pisal je šaljive anekdote.

POVEZANE KNJIGE