Platforma

Platforma - Michel Houellebecq | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Michel Houellebecq
DIMENZIJA
12,24 MB
IME DATOTEKE
Platforma.pdf
ISBN
4177840958783

OPIS

Ta Ulebek (poenostavimo si ta zapleteni priimek) svoje bralce straši z naslovi svojih romanov: Osnovni delci, Možnost otoka, Platforma. A tveganje se izplača. Osnovna energija, ki prežema to pisanje in naša življenja na splošno, je vroči in eksplicitni seks. Spolna naslada, za katero je človek pripravljen odpotovati na drug konec sveta. Michel je star štirideset let, natanko na polovici življenja, pravi sam. Ne počuti se mladega, dovolj je star, da so mu nekatere stvari jasne in da za sprenevedanje nima več časa. Svoji novi ljubezni pomaga pri zagonu revolucionarnega projekta počitniških klubov, ki bodo razvajali čute svojih gostov. No, vanje bodo vabili ljudi, ki zaradi seksa spakirajo in odletijo v eksotične kraje, kamor koli. To je nova konkurenčna prednost pred drugimi. To bo vleklo. In to se tudi zgodi, vse do katastrofe na zadnjih straneh. Nekaj ekonomije, nekaj filozofije, vse polno sladostrastja. A kljub vsemu dovolj prostora, da se splete nežna romanca med glavnima junakoma. Od najetih prostitutk na Tajskem in Kubi do sadomazohističnih seans sredi Pariza. O nekaterih delih romana vam bo nerodno govoriti naokoli, o glavnem spoznanju pa niti ne. Izguba ljubljene osebe je še zmeraj pogubna stvar in razčlovečenju zahodne družbe navkljub je človek še zmeraj samo uboga para.

'večja plošča, ploščad, namenjena navadno za opravljanje kake dejavnosti': ladja ima platformo za pristajanje helikopterjev, in leksem splošnega jezika 2. publ.

Photographer working with young women refugees. Annie-Marie Akussah.

POVEZANE KNJIGE