Žgečkanje ušes in kitajska influenca

Žgečkanje ušes in kitajska influenca - Helena Motoh | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Helena Motoh
DIMENZIJA
6,22 MB
IME DATOTEKE
Žgečkanje ušes in kitajska influenca.pdf
ISBN
4470675860030

OPIS

Avtorica knjige Helena Motoh, siologinja in filozofinja, ki predava na Filozofski fakulteti v Zagrebu in na Univerzi za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani, je knjigo s podnaslovom Recepcija idej kitajske filozofije v evropski novoveški filozofiji posvetila medkulturnemu dialogu in iskanju sorodnosti ter razlik med kitajskimi in evropskimi filozofskimi idejami 17. in 18. stoletja. Prvi sklop zadeva evropsko estetiko oblikovanja vrtov, zlasti v delih angleških piscev, ki tedaj postavijo Kitajsko za ideal poustvarjanja naravnega okolja, poleg tega pa avtorica na primerih slikarstva predstavi še kitajsko razumevanje mimetičnosti in oblikovanja notranje narave.Drugi sklop zajema razumevanje teologije in etike Kitajcev, ki naj bi temeljili zgolj na načelih naravnega razuma, brez razodetja - v središču so Leibnizove razlage in Voltaireove hvale kitajske \"morale brez praznoverja\".V tretjem sklopu se avtorica posveti še obravnavi naravnih zakonitosti v ekonomskih sistemih na primeru fiziokratov, katerih imperativ \"laissez-faire\" naj bi bil povzet iz daoistične filozofije, pripisan pa je bil, zmotno, Konfuciju, kot so bili še številni drugi koncepti kitajskih klasikov.

Zveni namenjeno zgolj ozkemu strokovnemu krogu, zainteresiranemu za zgodovino idej in ... II ŽGEČKANJE UŠES IN KITAJSKA INFLUENCA - Helena Motoh KOT NOVA Recepcija idej kitajske filozofije v evropski novoveški ii ŽgeČkanje uŠes in kitajska influenca h. motoh zaloŽba sophia 207 recepcija idej kitajske filozofije v evropski novoveŠki Žgečkanje ušes in kitajska influenca Helena Motoh 12,00 € Lockova iznajdba zavesti Étienne Balibar 17,01 € Vzpenjanje na Olimp Stephen Bertman 16,69 € Ljúdska repúblika Kitájska (okrajšano LR Kitajska, kratica LRK) je država v Vzhodni Aziji in deloma Srednji Aziji ter najbolj obljudena država na svetu s približno 1,404 milijarde prebivalcev.

Zgodovina. Vzpenjanje na Olimp Stephen Bertman 2006 Zbirka: 5.

POVEZANE KNJIGE