Strah pred pravimi solzami

Strah pred pravimi solzami - Slavoj Žižek | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Slavoj Žižek
DIMENZIJA
5,8 MB
IME DATOTEKE
Strah pred pravimi solzami.pdf
ISBN
1114395507206

OPIS

Bil je profesor na evropski podiplomski šoli, mednarodni direktor Birkbeck Inštituta za humanistične študije in višji raziskovalec na Inštitutu za sociologijo Univerze v Ljubljani, Slovenija. Strah pred šolo se pojavlja tudi pri otrocih, katerih starši imajo zelo visoka pričakovanja do svojih otrok in z najboljšim namenom govorijo: "ti boš gotovo zelo dober, imel boš same petice, vsi te bodo občudovali." Otrokova težnja, da bi izpolnil pričakovanja svojih staršev, ga privede do strahu pred neuspehom ter da bo ... Nekateri starši svoje slabe izkušnje s šolo in strah pred njo prenesejo na svoje otroke. Sporočajo jim, da je šola predvsem napor in resna stvar, da bo treba ves čas trdo delati in se učiti , da je konec "brezskrbnega in lepega otroštva", česar se otroci ustrašijo in zato vstopajo v šolo s precej večjo tremo kot drugi vrstniki. 2001 -Strah pred pravimi solzami: Krzysztof Kieslowski in šiv 2001 - The Fright of Real Tears 2002 - Revolution at the Gates: Žižek on Lenin, the 1917 Writings Številni otroci se je bojijo.

marec 1949, Ljubljana.. Bil je profesor na evropski podiplomski šoli, mednarodni direktor Birkbeck Inštituta za humanistične študije in višji raziskovalec na Inštitutu za sociologijo Univerze v Ljubljani, Slovenija. Strah pred šolo se pojavlja tudi pri otrocih, katerih starši imajo zelo visoka pričakovanja do svojih otrok in z najboljšim namenom govorijo: "ti boš gotovo zelo dober, imel boš same petice, vsi te bodo občudovali." Otrokova težnja, da bi izpolnil pričakovanja svojih staršev, ga privede do strahu pred neuspehom ter da bo ... Nekateri starši svoje slabe izkušnje s šolo in strah pred njo prenesejo na svoje otroke.

POVEZANE KNJIGE