Ob babilonski reki

Ob babilonski reki - Alojz Rebula | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alojz Rebula
DIMENZIJA
10,93 MB
IME DATOTEKE
Ob babilonski reki.pdf
ISBN
1794562330805

OPIS

ocene in poročila Rebula, Alojz: Ob babilonski reki. Z romanom Ob babilonski reki je Alojz Rebula segel v tragično osrčje slovenskega 20. stoletja: v epilog državljanske vojne na Slovenskem, usodo poražene protirevolucionarne strani, obsojene na izginotje, ostanek pa na dramatični eksodus in v domotožno diasporo.

Ob tem je izšla še zbirka poezij Temnogozdni akordi ... Dobitnik kresnika 2005 (Nokturno za Primorsko) Alojz Rebula je na seznamu z romanom Korintski steber, finalist je bil tudi leta 1995 (Kačja roža) in 1999 (Cesta s cipreso in zvezdo), med deseterico pa še leta 2006 (Zvonovi Nilandije) in 2008 (Ob babilonski reki). Get this from a library! Mobilizacija v smrt : Alojz Rebula: Ob babilonski reki. Celjska Mohorjeva družba, Celje 2007.

POVEZANE KNJIGE