Dekle z otoka Androsa

Dekle z otoka Androsa - Terencij | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Terencij
DIMENZIJA
4,31 MB
IME DATOTEKE
Dekle z otoka Androsa.pdf
ISBN
1991606908788

OPIS

Terencij (Publius Terentius Afer, ok. 190-159 pr. Kr.), osvobojeni suženj, je prvi Afričan v rimski književnosti. Velja za najpomembnejšega predstavnika rimske komedije po Plavtu.Od prezgodaj umrlega pesnika nam je ohranjenih šest komedij, od katerih je bila doslej samo ena prevedena v slovenščino (»Evnuh«) in uprizorjena na naših odrih.Prva in najstarejša med Terencijevimi komedijami ima naslov Andria, kar bi v prevodu pomenilo »Dekle z otoka Androsa«. Njena dramatika sloni na konfliktu med očetom in sinom. Toda to je samo odsev globljega konflikta, ki se odigrava v sinovi duševnosti: konflikt med čutom sinovske hvaležnosti in nezmagljivim klicem mlade ljubezni.

Ne bi je dala za vso Lidijo bogato niti za Lesbos, dragi dom …" V naši veliki ponudbi dekorativnih izdelkov boste našli vse za osvežitev svojega doma po svojem okusu. Dekorativni izdelki dodatki za dom slike ure dišave za prostor škatle za shranjevanje okvirji za slike mömax - In takoj je videti bolje Na komiškem področju je bil poleg Plavta deležen pozornosti tudi njegov mlajši stanovski kolega, Publij Terencij Afričan, z dramo Dekle z otoka Androsa (Andria, Litera, 2007) v prevodu Kajetana Gantarja; če je Plavtova komika barvita in včasih že kar burleskna, zaznamujeta Terencijevo dramo, kot poudari prevajalec, večja značajska ... OBLAČICE.

Pametni mobilni telefon EssentialPhone je namreč opremljen z zaslonom ki prekriva celotno sprednjo stran naprave, vključno z zgornjim delom in se celo »ovije« okoli spletne kamere. Z dvema prstoma potegnite od zgornjega roba zaslona proti spodnjemu in odprl se bo meni z vsemi hitrimi nastavitvami (GPS, brezžične povezave, način letenja in varčevanja, svetilka …). Foto: Matic Tomšič .

POVEZANE KNJIGE