Zgodovina branja

Zgodovina branja - Alberto Manguel | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alberto Manguel
DIMENZIJA
10,74 MB
IME DATOTEKE
Zgodovina branja.pdf
ISBN
4598112805747

OPIS

Zgodovina branja (A History of Reading, 1996) nas popelje skozi načine branja, pa ne po običajni kronološki poti, temveč po tematskih sklopih; vsakemu je posvečeno eno poglavje. V besedilu se prepletajo zgodovinski podatki in anekdote, dejstva in njihova refleksija, navedki iz del svetovnih klasikov in izkušnje z ulice. Od opisa branj oslepljenemu Jorgeju Luisu Borgesu do popisov znamenitih knjižnic stare dobe, od različnih pogledov na roman Proces Franza Kafke do bralnih navad znanih pisateljev ... Šest tisoč let branja v eni knjigi in neštetih zgodbah.Knjiga je opremljena z več kot sto ilustracijami iz bralnega sveta in pomeni odlično motivacijo za nadaljnja osmišjena branja.V Argentini rojeni in dolga leta v Kanadi živeči pisatelj, prevajalec in urednik Alberto Manguel (Buenos Aires, 1948) je objavil vrsto knjig, med njimi Slovar izmišljenih krajev (The Dictionary of Imaginary Places, 1980, skupaj z Giannijem Guadalupijem), roman Prišle so novice iz tuje dežele (News From a Foreign Country Came, 1991), knjigo o filmu Frankensteinova nevesta (Bride of Frankenstein, 1997) in več antologij kratke zgodbe. Njegova domača knjižnica, ki jo je namestil v obnovljene grajske ruševine v Poitou-Charentesu v Franciji, šteje več kot trideset tisoč knjig.

Na učnem listu se morata videti glava in noga učnega lista. V nasprotnem primeru kršite avtorske ... Ključne besede: zgodovina branja, bralne navade, ženske, literarno izkustvo, afektivno branje, Ema Bovary (izmišljena oseba) Celotno besedilo (povezava drugam) 2.

Kajti kjer ni branja, se kaj kmalu razbohotijo najstrašnejše zverine. Med obema skrajnostma je bilo treba najti most.

POVEZANE KNJIGE