Zgodbe iz Mehike

Zgodbe iz Mehike Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
9,44 MB
IME DATOTEKE
Zgodbe iz Mehike.pdf
ISBN
2807075888160

OPIS

Pisana mitologija predhispanske Amerike, bogato ustno izročilo in religiozni rituali so bili v deželi silovite revolucije in velike gospodarske krize dobra podlaga za razvoj kratke proze, ki tam v zadnjih desetletjih doživlja razcvet. Dvaindvajset umetnikov, cvetober modernih mehiških pisateljev, je pripravilo svoje kratke zgodbe, v katerih bralcem razkrivajo svoje življenjske navdihe. Barvita paleta vonjev in okusov, ki so lahko združeni samo v ­Mehiki.

november), a je po notranji vsebini in zunanjem obredju drugačen od praznika, kot ga poznamo v katoliških deželah.Izhaja iz poganskega, predkolumbijskega kulturnega in duhovnega izročila tamkajšnega indijanskega življa, ki ga ... Verjetno ste opazili, da so Lewisa Hamiltona ob razglasitvi prvega mesta skupaj z njegovim dirkalnikom W10 dvignili na oder za zmagovalce. To se v zgodovini Formule 1 še ni zgodilo.

Duh, ki preveva to knjigo, je duh prazničnega rituala. Njegova dolžina je noč, ki na praznični obred povabi dvaindvajset gostov.

POVEZANE KNJIGE