Markizino maščevanje

Markizino maščevanje - Tomaž Janežič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tomaž Janežič
DIMENZIJA
9,61 MB
IME DATOTEKE
Markizino maščevanje.pdf
ISBN
5022162937250

OPIS

Markiza trpi zaradi incestuozne ljubezni do svojega brata. Ko se hoče ta poročiti, naroči umor njegove zaročenke. Toda na plesu v maskah pride do zamenjave in pod morilčevo roko pade drugo dekle. Tedaj si markiza izmisli drugačen, še bolj prevejan načrt ...Dramatična freska z elementi kriminalke in tragedije se v naraščajočem tempu povzpne do vznemirljivega vrhunca. Idejo za roman je avtor dobil pri Alfieriju, v tragediji Mirra. Mirra je zaradi Afroditine ljubosumnosti na njeno lepoto obsojena na ljubezen do svojega očeta. Ker odkloni snubca tik pred oltarjem, ta naredi samomor. Očetu šele na zadnjih straneh tragedije prizna, kdo je vzrok njenega trpljenja in njene ljubezni: on sam. Oče jo ogorčen zapusti, Mirra pa naredi samomor.

Foto: EPA ... Maščevanje zanemarjenih evidenc . Naša država še posebno po letu 1990 uspešno vzdržuje nedosledno prenašanje grajenega stanja v uradne evidence.

Naša država še posebno po letu 1990 uspešno vzdržuje nedosledno prenašanje grajenega stanja v uradne evidence. Objavljeno.

POVEZANE KNJIGE