Kar sem zamolčala

Kar sem zamolčala - Aleksandra Kardum | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Aleksandra Kardum
DIMENZIJA
11,68 MB
IME DATOTEKE
Kar sem zamolčala.pdf
ISBN
3695495397106

OPIS

Aleksandra Kardum dela v Centru za avtizem. Živi poleg splitske bolnišnice. Ženska in mati, zgrozi se ob misli, da se bodo nekega dne začele dogajati stvari, zaradi katerih bo postala babica. Raje ima moške kot ženske pogovore, če se le ne pogovarjajo o športu, avtomobilih in ženskah (hm, o avtomobilih lahko). Govori skoraj tri jezike, najljubše ji je, če ne govori, temveč molči in piše. Zato se izogiba frizerjev, ker tam ne more molčati, ker se tam pogovarjajo o nevestah, taščah, družicah, svakinjah in ker jo vedno vprašajo, kaj kot pedagoginja misli, ali je normalno, da danes otroci ne pozdravljajo starejših. Ne mara nakupovanja, razen če potrebuje kaj za svoj najljubši prenosni računalnik. Boji se solarija. Konec koncev, tipična ženska. Kar sem zamolčala je njen prvenec, nominiran za najboljši hrvaški roman leta 2004.Gledano z vesolja se ne zgodi nič posebnega: sobotno jutro, mlada ženska v ogledalu prešteje gubice, gre v trgovino, na kratko poklepeta s sosedovo pobalinko, vmes doma nekajkrat govori po telefonu, sprejme cvetje, ki so ji ga dostavili, pripravi kosilo, se obleče in skrbno naliči, nato se ji pridruži mlad moški. Natančnejši teleskop in pozornejši opazovalec bi opazil še njeno navdušenje nad dejstvom, da če položi svinčnik pod dojko, ta pade na tla, telo torej še ni staro, cvetje so vrtnice, trideset jih je v košari, trideset človeških let v nekem počasnem sobotnem dopoldnevu. In nosečniški test. Pozitiven. 

Let us know what's wrong with this preview of Kar sem zamolčala by Aleksandra Kardum. Aleksandra Kardum. Iz vsebine:«Gledano z vesolja se ne zgodi nič posebnega: sobotno jutro, mlada ženska v ogledalu prešteje gubice, gre v trgovino, na kratko poklepeta s sosedovo pobalinko... Aleksandra Kardum, Kar sem zamolčala, Novo mesto : Goga, 2007, 180 str.

Ljudje me imajo že od nekdaj za snoba, med drugim zato, ker poznam... Kar Sem is on Facebook. Join Facebook to connect with Kar Sem and others you may know.

POVEZANE KNJIGE