Oblika vode

Oblika vode - Andrea Camilleri | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrea Camilleri
DIMENZIJA
8,48 MB
IME DATOTEKE
Oblika vode.pdf
ISBN
6574266667006

OPIS

Oblika vode je bil prvi primer, ki ga je razrešil komisar Montalbano, in že takoj zelo zamotan: truplo pomembnega meščana, ki ga najdejo na zbirališču prostitutk in razpečevalcev droge, sproži vrsto ugank in nakaže mnogo smeri. A katera je prava v svetu, kjer se različne spolne prakse prepletajo s političnimi manipulacijami visokega dometa?Na straneh Camillerijevih kriminalk ne manjka bistroumnih dialogov in pikantnih aluzij na italijansko politiko in kulturo, predvsem pa v njih zaživi prava Sicilija s svojim jezikom, vonjavami in okusi. Knjigo odlikuje izjemna berljivost in sočen jezik.Andrea Camilleri (rojen leta 1925 v Porto Empedoclu na Siciliji) je pripovednik, pesnik, gledališki in televizijski režiser in scenarist. Že z zgodnejšimi proznimi deli si je pridobil veliko naklonjenost bralcev, ki je še narasla, ko je začel pisati kriminalne romane, v katerih vsakršsne zanke razvozlava Salvo Montalbano, policijski komisar juznjaškega temperamenta. Z njimi je postal najbolje prodajan italijanski pisatelj in doživel številne prevode in televizijsko upodobitev.

Elisa je nemo dekle, ki dela kot čistilka v velikem državnem znanstvenem laboratoriju. Nekega dne s temnopolto kolegico odkrijeta nadvse čudno podvodno bitje, ki plava v velikem bazenu. Oblika vode je ameriški romantični temno-fantazijski film iz leta 2017, ki ga je režiral Guillermo del Toro in zanj napisal scenarij skupaj z Vanesso Taylor.[4] V glavnih vlogah nastopajo Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg in Octavia Spencer.

... Oblika vode. The Shape of Water Guillermo del Toro, ZDA, 2017, 119' igrajo: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Richard Jenkins.

POVEZANE KNJIGE