Dnevnik Ane Frank

Dnevnik Ane Frank - Anne Frank | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Anne Frank
DIMENZIJA
7,39 MB
IME DATOTEKE
Dnevnik Ane Frank.pdf
ISBN
2667116699313

OPIS

Dnevnik Ane Frank je znamenita knjiga 20. stoletja, ki daleč od zgodovinske objektivnosti in neprizadetosti prikazuje intimno doživljanje druge svetovne vojne. Štirinajstletna judovska deklica, ki se je s svojo družino skrivala na podstrešju upravne stavbe v Amsterdamu od junija 1942 do avgusta 1944, je svoje najbolj intimne misli zaupala Kitty, kakor je imenovala svoj dnevnik.Strah pred nacisti, ki so iskali skrite judovske družne, je Ana Frank ubesedila na nepozaben načn. Njene izpovedi so se toliko bolj pretresljive, saj so družino Frank izdali in jih po tem, ko so jih aretirali, poslali v koncentracijska taborišča. Ana Frank ni preživela.Ker v 2007 zaznamujemo 60. obletnico nastanka njenega dnevnika, nova slovenska razširjena izdaja prinaša tudi doslej se neobjavljena pisma. 

Deklica Ana Frank je dobila dnevnik na svoj 13. rojstni dan in v njem so zapisana njena izkustva od 12.

Z javnim branjem odlomkov iz ... Civilna pobuda Živa knjiga: Dnevnik Ane Frank je povezala več kot 70 vidnih slovenskih posameznikov iz različnih sfer delovanja. Ti so posnetke svojih branj tega znamenitega dnevnika združili v t.

POVEZANE KNJIGE