Za dobro doto

Za dobro doto - Karel Gržan | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Karel Gržan
DIMENZIJA
3,50 MB
IME DATOTEKE
Za dobro doto.pdf
ISBN
4075574139426

OPIS

V uvodu k svoji knjigi, Karel Gržan, župnik iz Jurkloštra in doktor znanosti s področja literarnih ved, zapiše: »Na teh straneh bom pisal o sebi. Iz svoje zgodbe življenja in svojega doživljanja bom pripovedoval k tvojemu. Ne zato, da bi ti govoril resnice, želel bi zapisovati le svojo resničnost. Morda jo prepoznaš in dovoliš, da nagovori tvoja iskanja in spoznanja k življenju.«Gržanov opus obsega več kot dvajset knjižnih del. Piše tudi časopisne članke, intervjuje, ljudske igre in TV scenarije. Aktivno sodeluje v humanitarnih dejavnostih za pomoč odvisnikom, med drugim je vodil pripravo na odprtje prve skupnosti za pomoč odvisnikom v Pomurju. Knjiga Za dobro doto se ukvarja z bivanjsko tematiko, govori o dobroti, spoštovanju in vrednotenju posameznika in pomenu odpuščanja.

- 2017: 12 Za dobro doto se tepe več ženinov in tudi za Letriko, ki je lani poslovala s krepko večjim dobičkom (v okvirčku spodaj), je gneča pred vrati. Konzorcij državnih lastnikov - večji so Modra zavarovalnica, NLB, Sod, Zavarovalnica Triglav - namreč prodaja skoraj 54-odstotni delež v Letriki. V tradicionalni ruski družini so za doto začeli zbirati že ob rojstvu deklice, da bi se ta nekoč lahko dobro poročila.

Bolezen iz tebe vso moč je izpila - za tabo ostala je le še gomila. Kjerkoli si zdaj - naj te sreča poišče! V svetlobi naj tvoje bo zdaj bivališče! V tradicionalni ruski družini so za doto začeli zbirati že ob rojstvu deklice, da bi se ta nekoč lahko dobro poročila.

POVEZANE KNJIGE