Ustje jezika

Ustje jezika - Hadžem Hajdarević | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Hadžem Hajdarević
DIMENZIJA
5,25 MB
IME DATOTEKE
Ustje jezika.pdf
ISBN
9459014870959

OPIS

Izbor iz bogatega opusa osrednje osebnosti sodobne bosanske poezije Hadžema Hajdarevića je polno pričevanj o polpretekli zgodovini, tradicijah, ki se skozi stoletja pletejo na Balkanu, in neusahljive vere v pesniško besedo. Poseben bosanski melos se prepleta s pogledi kronista iztirjenega časa in virtuozno kristalizira v najrazličnejših, tudi oblikovno najzahtevnejših pesniških oblikah. S Hajdarevićem dosega bosanska sonetistika enega od svojih vrhov, ki sta ga, enako virtuozno, prevajalca in pesnika Josip Osti in Boris A. Novak prenesla v gibčen slovenski verz.

Jezici. Cebuano; English; italiano; magyar; Nederlands; polski; português; română; slovenščina ... Študentska založba Litera je lani izdala 28 knjig, letos pa jih namerava izdati 30, so poudarili na današnji novinarski konferenci, na kateri so predstavili dve novi knjigi, ki sta izšli v zbirki Litera.

Antoine De Saint Exupery. Nekaj vam želim povedati.

POVEZANE KNJIGE