Nočni cvet

Nočni cvet - Borut Spacal | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Borut Spacal
DIMENZIJA
8,54 MB
IME DATOTEKE
Nočni cvet.pdf
ISBN
1967885542729

OPIS

Lojze Spacal, slikar in grafik, se je rodil v Trstu leta 1907. Otroška leta je preživel v precejšnji revščini. Kot mnoge Slovence in antifašiste je tudi njega doletelo preganjanje in zapori. Izredna vztrajnost ga je vendarle pripeljala do uspeha. Dokončal je študij slikarstva in se v petdesetih letih dokončno uveljavil. Lojze Spacal je umrl leta 2000.V njegovih delih se prepletajo najrazličnejše teme, vendar je najbolj ljubil motive iz bližnje Istre in Krasa. Njegove umetnine so sedaj razstavljene po galerijah in muzejih širom po svetu. V prostorih štanjelskega gradu je njegova stalna razstava.Sinovi spomini so povsem drugačni od tistih, s katerimi se običajno ukvarjajo umetnostni kritiki. Pripoved nam približa Spacala kot umetnika, predvsem pa kot očeta in človeka v njegovih mračnih in srečnih trenutkih. Njegova umetnost nam bo tako bližja in bolj razumljiva.

Elektronske knjige na portalu BIBLOS naslovnica povezava na Nočni cvet. Tango v svilenih coklah .

Sveža in cvetna vrtnica atlaškega gorovja. Sveža, prefinjena angleška gardenia. Nuxe Creme Prodigieuse Boost Obnavljajoči nočni oljni balzam vsebuje cvet jasmina, cvet ognjiča, celični sladkor, olje makadamije in izvleček iz cvetov opuncije.

POVEZANE KNJIGE