Talon

Talon - Milan Vincetič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Milan Vincetič
DIMENZIJA
3,25 MB
IME DATOTEKE
Talon.pdf
ISBN
1742821384451

OPIS

V slovarju tujk se beseda talon razlaga kot »pri kvartanju del kart, ki ostane pri razdelitvi«. Prav takšni so tudi »junaki« Vincetičevih devetih novel, ki pravzaprav niso junaki niti v heroičnem, kaj šele romantičnem smislu; so kratko malo osebe, kot karte v talonu, ki čakajo na svojih pet življenjskih minut. Literarne osebe Vincetičeve prozeniso nikakršne asocialne »osebe z roba«, so kratkomalo osebe iz sosedstva, ki pa jih življenjska pota zanesejo v nepričakovane situacije, ki so jim, vsaj kritiki bi dejali tako, zapisane ali vsaj predvidene v njihovi podzavesti. Vseeno je, če jih vodi erotika kot primarni gon ali zapis prazgodovinskega lovca, vsi se rešujejo kot kralji v talonu, za katere nikoli ne moremo reči, da jih v kupčku kart čaka izvoljena kraljica. Prav ta nepredvidljivost, ta končni paradoks, ki na nek način prelomi dramaturški lok, je osnovni adut nove novelistične zbirke.

Talon mused the policy was out of fear or a misguided moral code then proclaimed there were no lines he wouldn't cross to reach his goal. Translate Talón. See 7 authoritative translations of Talón in English with example sentences and audio pronunciations. Challenger Talon otp.

2. Something similar to or suggestive of an animal's claw.

POVEZANE KNJIGE