Kaj je kulturna zgodovina

Kaj je kulturna zgodovina - Peter Burke | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Peter Burke
DIMENZIJA
11,53 MB
IME DATOTEKE
Kaj je kulturna zgodovina.pdf
ISBN
9225414678751

OPIS

Kulturna zgodovina je bila ponovno odkrita v 70-ih letih 20. stoletja. Od tedaj v akademskem svetu doživlja preporod. Namen knjige je natančneje razložiti, kaj pravzaprav kulturna zgodovina je in kakšna je narava dela kulturnih zgodovinarjev. V svoji nameri bo poskušala združiti dva nasprotna, a komplementarna pristopa. Notranji pristop obravnava sodobni preporod kulturne zgodovine kot reakcijo proti prejšnjim pristopom k preteklosti. Glede na ta pogled doseže kulturni zgodovinar dele preteklosti, ki jih drugi zgodovinarji ne morejo. Tudi zunanji pristop ali pogled od zunaj lahko marsikaj pove. Vzpon kulturne zgodovine poveže predvsem s širšim »kulturnim obratom« v politični znanosti, geografiji, ekonomiji, psihologiji, antropologiji in »kulturnih študijah«.(Iz uvoda Petra Burka)

Kmalu po koncu prve svetovne vojne, leta 1921, so v celotni Beli krajini našteli kar 138 gostiln. Gostilniški cenik na leseni plošči je iz Jutraževe (Mežnaršičeve)gostilne v Metliki.

Kaj je kulturna dediščina likovnega obzorja? - 3 3. Primerjaj domačo in umetnostno obrt.

POVEZANE KNJIGE