Petindvajset krivulj japonske četrti

Petindvajset krivulj japonske četrti - Vladimir Kos | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vladimir Kos
DIMENZIJA
8,84 MB
IME DATOTEKE
Petindvajset krivulj japonske četrti.pdf
ISBN
8161417599307

OPIS

Vladimir Kos, pesnik, filozof in misijonar od leta 1956 živi na Japonskem in z izdelanim pesniškim glasom zapisuje občutje japonske kulture in duha. V Uvodu k pesniški zbirki Petindvajset krivulj japonske četrti zapiše: »Pisanje(in tiskanje) pesmi na raznobarvnem papirju je tipično starojaponskega izvora (kar sem bil odkril šele po izdaji svoje večbarvne zbirke Tokio, dober večer!), čeprav s početki v kitajski T´ANG kulturi. Razvojni višek na Japonskem dosežejo v dobi, imenovani Fudživára, posebno v II. Stoletju. Barvane papirje z napisano pesmijo imenujemo ŠIKIŠI ali pa tudi TÁNZÁKU.

Češnja (japonsko »sakura«) velja za eno najbolj priljubljenih dreves na Japonskem. Vsako leto konec marca ali v začetku aprila Japonci praznujejo stoletja star praznik ... V Layerjevi hiši smo se odločili - oktober je čas za japonsko umetnost.

Med pesemskimi oblikami so pogosti soneti, piše pa tudi japonske pesemske oblike, kot sta haiku in tanka. Japonsko gospodarstvo se je v tretjem četrtletju po novi oceni vladnih statistikov v primerjavi s trimesečjem pred tem okrepilo za 0,6 odstotka, kar je enkrat več, kot so kazale prve ocene. Na letni ravni je bila rast 2,5-odstotna, medtem ko je prva ocena govorila o 1,4-odstotni rasti.

POVEZANE KNJIGE