Trst in slovenski čas

Trst in slovenski čas - Boris Pahor | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Boris Pahor
DIMENZIJA
4,83 MB
IME DATOTEKE
Trst in slovenski čas.pdf
ISBN
1710614680356

OPIS

Boris Pahor je bil od nekdaj glasnik slovenstva. Njegov pisateljski opus je prepojen z eksistencialno skušnjo zamejskega Slovenca na Tržaškem pod fašizmom, med drugo vojno in po njej. Njegova knjiga sicer nosi naslov Trst in slovenski čas, toda njena vsebina, njeno geografsko in duhovno zaledje, je močno evropska. Čeprav so v središču teh premislekov slovenske zadeve, se pogosto odpirajo tudi k vprašanjem obstoja in preživetja drugih manjših evropskih jezikov. Predvsem pa je zaradi bogatih izkušenj v njej zbrano veliko modrosti, strpnosti in odločnih besed, ki ne prizanašajo političnim ljudem (povzeto po Drago Jančar: Pahorjev slovenski in evropski čas).

Z narodnim preporodom, kulturno emancipacijo in gospodarskim razcvetom v drugi ... Izračun razdalje med krajema (km, čas potovanja) in izris poti na zemljevidu s prikazom znamenitosti ob poti. Se je pa treba spomniti, da je bil Trst svoj čas odprto in izredno napredno mesto, kjer je bilo novatorstvo dobrodošlo in so znali ceniti dobro organizirano znanje. S tem pa smo že pri knjižničarstvu.

Telefon: +386 (0) 1 300 87 00 E-naslov: [email protected] Prijava na e-novice SEM. Delovni čas: torek - nedelja: 10.00 - 18.00, ob ponedeljkih zaprto.

POVEZANE KNJIGE