Korenčkov palček

Korenčkov palček - Svetlana Makarovič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Svetlana Makarovič
DIMENZIJA
10,80 MB
IME DATOTEKE
Korenčkov palček.pdf
ISBN
5666615304849

OPIS

Korenčkov palček in siva Sapramiška sta najboljša prijatelja. Vsaj do tistega dne, ko njuno sožitje zmoti hud prepir. V jezi se Korenčkov palček odloči, da bo šel po svetu. Sreča zanimiva bitja, med njimi belouško, kukavico, Palčka Praprotnika in njegovo Črnomiško. Svet se mu zdi nadvse zabaven in privlačen, a vseeno mu nekaj manjka.

Sapramiška, kača Jarmila, kukavec in ostala bitja predstavljalo odrasle ljudi, ki imajo le stransko vlogo. Korenček pokaže svoji trmo in jezo in se sam junaško odpravi v širni svet, potem ko se s Sapramiško spreta. Korenčkov palček - Svetlana Makarovič Knjiga je nova, zapakirana je v prozoro folijo.

Zajahal je Jarmilo, se je krepko oprijel, pa sta se spustila v vodo ... Korenčkov palček je drobil po polju, plezal na krtine in se po zadnjici dričal z njih, gugal se je na travnih bilkah in si dajal poguma z žvižganjem in popevanjem: Jaz pa kar grem, jaz pa kar grem, jaz popotujem in raziskujem, svet je prepoln neznanih stvari, bolj ko ga gledam, večji se mi zdi! »Živijo jaz,« je navdušeno zaklical. Korenčkov palček predstavlja sodobnega otroka in skozi celotno zgodbo kaže vse njegove lastnosti. Sapramiška, kača Jarmila, kukavica in ostala bitja predstavljalo odrasle ljudi, ki imajo le stransko vlogo.

POVEZANE KNJIGE