Delanje romana

Delanje romana - Saša Vuga | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Saša Vuga
DIMENZIJA
12,68 MB
IME DATOTEKE
Delanje romana.pdf
ISBN
7473893758083

OPIS

Delanje romana se je zapisovalo ob štirih romanih (Opomin k čuječnosti, 1997, Na rožnatem hrbtu faronike, 1999, Sij s kačjih rid, 2003, Kobariško zrcalo, 2007). In intervjuju Usnjena vrečka Tila Ulenspiegla, 2005. Gre za besedilo, ki je v naši literaturi unikatno, sorodno le podobno edinstveni Delavnici Lojzeta Kovačiča - prav temu prijatelju je delo tudi posvečeno.V Delanju romana izroča pisatelj bralcu svoje dnevniško nočne zapiske, komentarje, razpoloženja. Svoje kritične poglede na podobo narave, človeka, domačije, sveta - posebno dragoceni so spomini na sodobnike, ki v njih zaživi naše kulturno prizorišče preteklih let. Glavni poudarek je na genezi posameznih del, to pa odpira pot k Vugovi izrazito osebni poetiki. Vugovo Delanje romana je pomembno besedilo o značilnih zakonitostih književnega ustvarjanja. Knjiga, ki prislanja vrata v umetnikovo delavnico.Saša Vuga (1930, Most na Soči), pisatelj, izjemen stilist. Med njegovimi deli jepikareskni roman Erazem Predjamski prava stilistična mojstrovina. Drugi véliki tekst je roman iz Napoleonovih dni, Krtov kralj - tu ponovno izstopa slogovna briljanca.

Pri Celjski Mohorjevi družbi je poleg Vugovih "zapiskov iz koledarja" izšel še prevod dela Aura mehiškega avtorja Carlosa Fuentesa, ki je, tako urednik ... Ali kot pisatelj slikovito zapiše v besedilu Delanje romana (2007), v katerem odstira pogled na genezo nekaterih svojih del: »Resničnost je kliše, ki iz njega pobegnemo z metaforo.« Pred kratkim, ob Vugovi osemdesetletnici, je izšel njegov romaneskni triptih Britev (ali Kako ubiti narodnega izdajalca). V nekaj letih od pričetka mandata je Romana Tomc ponudila možnost plačanega pripravništva že več kot 20 mladim in kljub temu, da se z večino srečuje ob različnih priložnostih, so tovrstna srečanja odlična priložnost za izmenjavo izkušenj, priložnosti, pa tudi obujanje spominov in delanje načrtov: "Mladi ste prioriteta in ... Na vprašanje, kako je zamenjati mesto predsednice žirije za položaj enega od avtorjev romanov v zadnjem izboru žirije, je dodala: »To vse je zame literatura, pač delanje stavkov, šivanje tekstov, to je vse eno in isto, mogoče so le perspektive malce drugačne, a to ne vpliva bistveno na to, kako dojemam pisanje.« Delanje romana : izpiski s koledarja by Saša Vuga ( Book ) Most widely held works by Saša Vuga Vseenost. Roman by Saša Vuga ( Book ) 5 ... Delo Rekviem za heroji je napisal Vuga, Saša leta 1969 pri Založbi Mladinska knjiga.

"DELANJE ROMANA 2." Sodobnost (1963) letnik 47. številka 1/2 (1999).

POVEZANE KNJIGE